Fellponyens historie kort fortalt.

Fellponyen kommer fra England, på grænsen mellem England og Skotland.

Fellponyen er en sjælden pony, som i tidernes morgen blev brugt som trækdyr i minerne, da de er nøjsomme og nemme at fodre på, de er nogle stærke ponyer som kan nemt kan bære en voksen mand.

De blev brugt som slagte dyr og var på grænsen til at blev udryddet og kom på listen over sjældne heste racer, man siger, at der er 7000 tusind individer i verden, men tallet er stigende..

Fellponyen er utrolig lærenem og er meget alsidig, den bliver dog mest brugt til kørehest, men bliver også brugt til spring, dressur, klassisk dressur hvilken den gør på fornem måde, da den har sine utrolige flotte høje benløft, den er også god til distance, da den ved hvor man skal sætte sine ben, men er derimod ikke den hurtigste, men man kommer i mål uden de store skader..

Fellponyen har et utroligt mildt temperament, og vil gøre alt, hvad den kan for at behage sin ejer, den er meget nysgerrig..

Fellponyen elsker at være ude og kan stå ude året rundt, den er meget nøjsom og kræver ikke de store svære fodreblandninger..

Der er kun en ulempe ved en fellpony, man kan ikke nøjes med en, man ender altid op med at have mere end en fellpony...