Trick og tillidstræning bruger jeg som et redskab til at opnå tillid mellem hest og rytter eller mellem hund og menneske..

Tillid er kodeordet for enhver form for fællesskab mellem dyr og menneske, og for at komme i gang med nogen form for træning, skal der være tillid tilstede, hvis ikke det er skabt mellem parterne kan samarbejde ikke opnås efter min mening..

Jeg har set rigtig mange dyr komme igennem sin hverdag gennem frygt for sin ejer, der er ikke nogen form for samarbejde mellem parterne, de kan ikke opnå det fællesskab, der er så vigtigt for den fremtidige træning..

Vi mennesker har en uhyggelig trang til magt, den kommer desværre tit frem, når vi træner med vores dyr, hvis ikke de lever op til vores forventninger og vi føler os magtesløse, gør det tit rigtig ondt på vores dyr, de skal bare gøre, som vi vil have det, for ellers.....

Det er virkelig bekymrende at der er en stigende vold mod dyr i denne verden, når man tænker på hvor langt og hvor hurtigt udviklingen går med andre ting, det værste er, at vi jo alle godt er klar over, at det ikke må ske, men ingen tør gribe ind, jeg tror vi alle kender til nogle mennesker som bruger magt i stedet for at bruge psykologi.. frygt skaber mere frygt.

 

At opnå tillid kan gøres på mange måder, ingen siger min måde er den rigtige, men den fungere for mig, så derfor bruger jeg den metode.

Jeg starter altid min træning i stalden, med at vise hesten at jeg ikke er ude på noget ondt, det skal kun være hyggeligt, det kan være gennem noget roligt musik som får pulsen ned på ejeren, der skal være guffer og bevægelser der er rolige, hesten skal selv fortælle hvornår den er klar til at snakke eller blive rørt ved..

Jeg bruger klikkertræning, da jeg syntes at det er en super måde at forstærke den ønskede handling og ignorere den uønskede handling, på den måde bliver det ikke forvirrende for hesten eller hvad det måtte være for et dyr..

Når man har har opnået tillid i stalden, så skal man udenfor enten i ridehus eller på bane, der går jeg så videre med tricktræning, jeg får hesten eller hunden, til at udføre forskellige tricks, jeg er sådan set ligeglad med hvordan det ser ud, det er ikke det vigtigste, men det er det samarbejde vi har, om at nå det fælles mål..

Så i bund og grund, handler det om respekt for hinanden og om at sætte sig ind i, hvad det er man gerne vil have, dyret skal gøre.. husk på, at vi har valgt at dyret skal være hos os i vores verden, ikke omvendt!!!

Træning skal være sjovt for alle, også for dyret, man skal slutte sin træning med succes og aldrig træne på en dårlig dag, hvor man er stresset, så hellere gå en tur..